stavretta

stavretta

Εναλλακτική διαδρομή της διώρυγας του Παναμά σχεδιάζουν Κίνα και Κολομβία

Εναλλακτική διαδρομή της διώρυγας του Παναμά σχεδιάζουν Κίνα και Κολομβία



Η χερσαία διώρυγα θα συνδέει μέσω σιδηροδρομικής γραμμής την ακτή την λατινοαμερικάνικης χώρας στον Ατλαντικό ωκεανό με την απέναντι ακτή στον Ειρηνικό
 Εναλλακτική διαδρομή της διώρυγας του Παναμά σχεδιάζουν Κίνα και Κολομβία 
Σε προχωρημένες συζητήσεις βρίσκονται Κίνα και Κολομβία για τη δημιουργία μίας χερσαίας διαδρομή, ανταγωνιστικής προς την θαλάσσια Διώρυγα του Παναμά, που θα συνδέει μέσω σιδηροδρομικής γραμμής την ακτή την λατινοαμερικάνικης χώρας στον Ατλαντικό ωκεανό με την απέναντι ακτή στον Ειρηνικό.

Τις συζητήσεις επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της Κολομβίας, Χουάν Μανουέλ Σάντος, ο οποίος σε συνέντευξή του τόνισε ότι πρόκειται για μία αληθινή πρόταση με πολλά πλεονεκτήματα.

Το μήκους 220 χιλιομέτρων σχεδιαζόμενο έργο, το οποίο μπορεί να θεωρηθεί ως εναλλακτική επιλογή σε σχέση με τη Διώρυγα του Παναμά, είναι ένα από μία σειρά Κινεζικών προτάσεων, που στοχεύουν στην ραγδαία ανάπτυξη των εμπορικών συνδέσεων με την Κίνα αλλά και στην ανάπτυξη των υποδομών στην Κολομβία.

«Δεν θέλω να δημιουργήσω υπερβολικές προσδοκίες αλλά η πρόταση, έχει πράγματι νόημα», τόνισε ο Σάντος, εκφράζοντας την εκτίμησή του ότι «η Ασία είναι η νέα κινητήριος δύναμη της παγκόσμιας οικονομίας».

Το κανάλι του Παναμά αντιπροσωπεύει μόλις το 5% της παγκόσμιας εμπορικής κίνησης, με ένα στόλο 13-14.000 πλοίων να το διασχίζουν κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με διαρροές από ανώνυμες πηγές από τα κλιμάκια και των δύο χωρών, που παραθέτουν οι Φαϊνάνσιαλ Τάϊμς, οι συζητήσεις για το μήκους 791 χιλιομέτρων σχεδιαζόμενο σιδηροδρομικό δίκτυο καθώς και την επέκτασή του στο λιμάνι Μπουαναβεντούρα της Κολομβίας, βρίσκονται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο. Το δε κόστος του έργου που αγγίζει τα 7,6 εκατομμύρια δολάρια θα καλυφθεί από την Κινεζική Τράπεζα Ανάπτυξης και τον όμιλο Σιδηροδρόμων της Κίνας.
 voria.gr


;;;;;;;;;




https://www.youtube.com/watch?v=KRv2hHHQb20&list=PL-S7GzOlhpkD_wPqJ7IpOg6q5CFVubvzj
ΠΡΟΣ ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ



ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ






ΕΔΩ ΕΛΛΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ





Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΙΤΡΙΝΗΣ ΦΥΛΗΣ ΕΧΕΙ  ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ.


ΙΔΩΜΕΝ









ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ ... ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 (stavretta),

ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ ...  ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 (stavretta),